SURİYE’DE ÇOK ULUSLU YÜZLERCE PARALI Şİİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İRAN ANALİZ / Diktatör Beşşar Esed rejiminin ayakta kalması için Suriye halkının katledilmesinde önemli roller oynayan İranlı, Afganlı, Iraklı, Lübnanlı ve Suriyeli Şiilerden oluşan Ebil Fazl el-Abbas Tugaylarına bağlı çok sayıda militan Özgür Suriye Ordusu tarafından öldürüldü. Son olarak öldürülen bu yabancı militanlar arasında yer alan Irak Hizbullahına mensup teröristin cenazesi Bağdat’ta törenle defnedildi. Törene Irak Hizbullahı lideri fanatik Şii el-Battat da iştirak etti.

Sözde mukaddes Seyyide Zeyneb türbesini korumak için başkent Şam’a beşyüzü aşkın Şii fanatik teröristlerden oluşan kişi gelerek Ebil Fazl el-Abbas Tugaylarını kurdu. Bu terörist tugaya Irak Mehdi Ordusu, Irak Hizbullahı, Lübnan Hizbullah’ı, el Emel Hareketi ve sair Şii örgütler militan gönderiyor. Beşşar Esed rejiminin iddia ettiği gibi güçlü ordusu, istihbaratı, iç güvenlik birimleri, polisi, cumhuriyet muhafızları, özel birlikleri ve on binlerce Şebbihasının Suriye intifadası ve direnişi karşısında inanılmaz darbeler aldığı biliniyordu. Yüzbini aşkın şerefli general, subay ve askerin rejimden ayrıldığı ve Özgür Suriye Ordusunu kurduğu, halkı katleden Esed terör güçlerine karşı büyük darbeler indirip zaferler kazandığı da videolar ile tespit edilmiş durumda. Bu sahadaki gelişmelere paralel olarak dehşete kapılan mezhepçi proje sahibi İran rejimi ve uzantısı Hizbullah, diğer sair Şii terör örgütleri de sözde kendilerince mukaddes başkent Şam’daki Seyyide Zeyneb bölgesine militanlarını gönderdi.

Esed rejimine mensup (Sünni, Dürzi, Hristiyan herkesin bulunduğu ancak çoğunluğuna yakını Alevilerden ibaret kalan) ordu, güvenlik birimleri ve tamamına yakını Alevilerden oluşan Şebbihaların üçüncü yılını dolduran Suriye devrimi boyunca 100.000′i aşkın ölü, onbinlerce yaralı verdiğine dikkat çekiliyor. Bu rakamları azılı rejim yanlısı isimler medya kanallarında Suriye muhalefetini (el Kaide) üzerinden vurmak için ilan ediyordu. Esed rejiminin böylesi ağır bedeller ödemesi aynı zamanda binlerce karakol, kontrol noktası, güvenlik birimi, askeri üssü, karargahı, birlikler, tugaylar, alaylar, askeri hava üsleri ve binaların ele geçirilmesi gerçeğini de hatırlatıyor. Bunlara ilaveten Suriye direnişinin elinde korgeneral, tuğgeneral, tümgeneral, albay, yarbay gibi üst rütbeler de dahil Esed rejimi mensbu binlerce asker ve yetkili esir bulunuyor. İran Devrim Muhafızları komutanlarından oluşan 48 kişilik terörist İranlı grubun esir takası ile serbest bırakılması esnasında bu durum televizyonlara bir kez daha yansımıştı.

Çok sayıda Alevi komutan ve subay Özgür Suriye Ordusu elinde esir olduğunu, kendilerine iyi muamele yapıldığını; ama Esed rejiminin bir gün dahi kendilerini sormadığını, kimsenin sahip çıkmadığını, İranlılar kadar değerleri olmadığını, ailelerine kavuşmak istediklerini haykırmışlardı.

Tüm bu gerçekler Esed rejiminin ülkenin tamamında olduğu gibi başkent Şam’da da kontrolü çok uzun süredir kaybettiğini gözler önüne seriyor. En az 500 kişilik fanatik Şii teröristlerden oluşan Ebil Fazl el-Abbas Tugaylarının Seyyide Zeyneb’te konuşlanıp burayı koruma iddiasıyla gelmesi de çöken rejimin bir diğer alameti.

Bu bölgede masum halkı katleden, terör ve tedhiş eylemlerine girişen çok uluslu Şii teröristlerden oluşan bu tugaya Özgür Suriye Ordusu ve direnişi özellikle son aylarda şiddetli darbeler indirdi. Bunlardan bir tanesi de Irak’ta Sünnilere karşı eylemler düzenleyen Irak Hizbullahı adlı terör örgütü mensubu idi. Şam’daki bölgede artistlik pozlar veren Iraklı Şii teröristin cenazesi Bağdat’ta törenle gömülürken demeç veren din adamlarının klasik takiyyeci üslubla siyonistleri, Katar’ı şunu bunu suçladığı konuşmaları yansıdı. Her nedense hiçbirisi bu teröristin paramparça edilen bebekler, çocuklar, keskin nişancıların sokak ortasında vurduğu yaşlılar, kadınlar, yerle bir edilen camilerin olduğu Suriye’de bu katliamlara neden karıştığını, neden Suriye’de öldürüldüğünü söylemedi!

Mesela yine Seyyide Zeyneb’in makamını korurken öldürüldüğü ilan edilen Lübnan Şii el-Emel Hareketi mensubu teröristin bilgisi bugün paylaşıldı. Sosyal paylaşım sitesinden duyurulan ilanda öldürülen militanın adı Hamza İbrahim Galmuş adlı şahıs olarak ilan edildi. Emel Hareketi mensubu bu militan Şakra beldesinden ve yarın Ravdetuş Şehideyn’de gömülecek. Sözde laik veya seküler olarak nitelendirilen Şii Emel Hareketi Hizbullah ile derin ittifak içerisinde olup liderliğini Sünni düşmanlığıyla öne çıkan Nebih el-Berri yapıyor.

Etiketlendi:, , , , ,

Yorum bırakın

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji

Fight "Gang Stalking"

Expose illegal stalking by corrupt law enforcement personnel

İSTİHBARAT ALANI

Sınırsız, Seçkin, Sansürsüz, Kemalist Haber Blogu

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.